skrotpræmie-2023-galleri

Skrotpræmie 2023

Danmark giver skrotpræmie til gamle biler som er egnet til skrot. Denne skrotpræmie fortsætter også i 2023. Denne skrotpræmie bliver udbetalt, når du vælger at trække dit køretøj fra trafikken og skrotte det. Denne ydelse er med til både at fjerne gamle køretøjer fra trafikken, og hjælpe økonomisk med at få råd til at købe nye køretøjer.

Hvad er dansk skrotpræmie?

Skrotpræmie er den præmie som bliver udbetalt, hvis du skrotter det køretøj du har, som ikke længere er egnet i trafikken. Skrotpræmie er med til at få fjernet køretøjer fra trafikken, som truer trafiksikkerheden og samtidig også støtte økonomisk til dem som ønsker at købe nye køretøjer. Hvis du defor overvejer at få skiftet din bil ud og du har en gammel bil stående, kan du med fordel skrotte det, og få udbetalt op til 5.000 kr. Skrotpræmiebetalingen variere alt efter dit køretøj.

Hvordan får du fordel af skrotpræmiebetalingen?

Skrotpræmie fortsætter i Danmark i 2023. For at få fordelen af at få udbetalt en skrotpræmie, skal du skrotte din gamle bil, som ikke længere er egnet i trafikken. Efter at have startet skrotningsprocessen af dit køretøj og afsluttet processen, vil staten foretage den nødvendige skrotpræmiebetaling. Med den skrotpræmie man får udbetalt, kan man hvis man ønsker bruge pengene på at købe et nyt køretøj.

Hvor meget er skrotpræmiebetalingen i 2023?

På nuværende tidspunkt variere skrotpræmiebetalingen, alt efter hvilket køretøj der er tale om. Den højeste skrotpræmie gennem staten er på omkring 5.000 kr. Man kan spekulere på om der vil ske en stigning i skrotpræmiebeløbet i 2023. Der er på nuværende tidspunkt ingen officiel udmeldelse omkring dette. At der ikke er kommet nogle udtalelse endnu vækker hos mange endnu mere nysgerrighed., om der vil komme en stigning eller ej.  Den generelle opfattelse er dog, at selvom der komme en stigning, så vil den ikke være på et særligt højt niveau. Hvis du derfor har fundet et nyt køretøj du vil købe, kan du med fordel skrotte dit gamle køretøj, og gøre brug af den skrotpræmie du vil få udbetalt.

Hvordan ansøger man om skrotpræmie?

Du kan enten selv ansøge om at få skrotpræmie udbetalt, eller du kan få hjælp af skrothandlere. Disse skrothandlere hjælper med at få afhentet din skrotbil fra dig og få vurderet køretøjet. Hvis ikke man har travlt, kan man ansøge selv online, og afvente at få skrotpræmien udbetalt fra staten.