autoophugger-aarhus-galleri

Autoophugger Aarhus

I Danmark gives der skrotpræmie for at gamle køretøjer bliver fjernet fra trafikken, for at sikre trafiksikkerheden og for at støtte nye bilkøbere. Disse præmiebetalinger gives til alle som skrotter sit gamle køretøj. udbetalingen fra staten går op til 5.000 kr. Betalingen variere afhængigt af din bils model. Borgere som er bosat i Aarhus ønsker selvfølgelig også at drage fordel af denne præmiebetaling. Derfor er det godt at man kan drage fordel af præmiebetalingen, uanset hvor i landet man er bosat.

Hvad er skrotbilpræmie?

Skrotpræmien gælder i alle byer i Danmark. Det er en støtte for at kunne trække gamle køretøjer ud af trafikken. Disse gamle køretøjer bringer både trafiksikkerheden i fare og forurener miljøet. Hvis du derfor har et gammelt køretøj, vil du kunne få udbetalt en skrotpræmie.

Hvem kan modtage skrotbilpræmie?

Der kræves ingen særlige betingelser fra borgere for at kunne modtage skrotpræmie. Det vigtigste her er selve køretøjet. Hvis køretøjet er gammelt og egnet til skrot, kan skrotpræmie udbetales til ejeren af køretøjet. Hvis dit køretøj har råd, rust og ikke opfylder nutidens emissionsstandarder, eller hvis det ikke opfylder nutidens sikkerhedsstandarder, kan du skrotte det. Hvis du skrotter et sådant køretøj, kan du modtage din skrotpræmie.

Skrotningsproces

Det første du skal starte med at gøre, er at lave en ansøgning om skrot. Efter din ansøgning, begynder skrotningen af dit køretøj. Denne proces håndteres på kort tid. Dit køretøj anmeldes og du får udleveret en skrotningsattest. Efter at have modtaget dette dokument, får du udleveret din skrotpræmie. Processen med at skrotte dit køretøj, tager ikke mere end en dag. Vær dog opmærksom på at når først køretøjet er skrottet, kan det ikke længere bruges i trafikken.

Hvad er prisen på skrotbilpræmien?

Betalingen af skrotpræmien variere i henhold til køretøjets model. Især til dieselkøretøjer, betales der et højere beløb. Præmiebetalingen er op til 5.000 kr. Før du skrotter dit køretøj, er det en fordel at undersøge. hvor meget du kan få udbetalt for dit køretøj. Især hvis ikke du ønsker at modtage et lavere beløb, end hvad du kan få.