autoophugger-sjælland

Autoophugger Sjælland

Alle køretøjer slides med tiden, og som følge af den forældelse skal de på et tidspunkt skrottes. Når du skrotter dit køretøj, betaler staten en skrotpræmie op til 5.000 kr. Så hvad skal du gøre for at få denne skrotpræmie? og hvem kan få denne skrotpræmie ?

Hvad er skrotpræmie?

Det er en betaling/en støtte som findes i Danmark, herunder også Sjælland, som bliver betalt til dig når du skrotter dit køretøj, som er egnet til skrot. Formålet med denne støtte er, at få fjernet de gamle køretøjer fra trafikken, som bringer trafiksikkerheden i fare, samt støtte de borgere som ønsker at købe et nyt køretøj. Det er også med til at skåne miljøet. Dvs. at skrotpræmien er med til:

  • At forhindre skrotbilen i at skade miljøet og beskytter derfor miljøet ved at være med til at få dem fjernet.
  • At yde en økonomisk støtte til borgere som ønsker at købe nye køretøjer.
  • At sende de gamle køretøjer til genbrug
  • At øge trafiksikkerheden ved at fjerne disse køretøjer, som bringer trafikken i fare.

Hvem kan få skrotpræmie?

Når man som borger gerne vil få skrotpræmie udbetalt, er det første spørgsmål som kommer i tankerne, om man selv er berettiget til det. Staten kræver intet fra borgeren selv, som ønsker at få en skrotpræmie. Det er tilstrækkelig at have et køretøj, som er egnet til skrot. Enhver som har en skrotbil, kan modtage denne skrotpræmiebetaling.

Hvor meget er skrotpræmiebetalingen på?

Skrotpræmieprisen variere fra køretøj til køretøj. Men som også nævnt tidligere, så går skrotpræmiebetalingen op til 5.000 kr. De høje skrotpræmiebetalinger gives normalt til kraftige dieselkøretøjer. Dog kan de også gives til andre køretøjer. Hvis du har et køretøj som er egnet til skrot, og hvis du ønsker at udskifte dit køretøj, kan du også søge om at få skrotpræmie. Før du skrotter dit køretøj, skal du indgive en ansøgning online. Herefter kan du påbegynde skrotning af dit køretøj og modtage din skrotpræmiebetaling. inden du skrotter dit køretøj, skal du altid sætte dig ind i hvor meget du vil få udbetalt. Du kan nemlig ikke fortryde det, når dit køretøj først er godkendt til skrot.


Tags