autoophugger-randers-galleri

Autoophugger Randers

Skrotbilpræmie er en af de former for støtte, som anvendes i Danmark. Skrotbilpræmie er en betaling som gives til køretøjer, som er egnet til skrot. Dem som har et køretøj som er egnet til skrot, kan modtage denne betaling. Så hver er skrotbilpræmie ? og hvordan kan det fås?

Hvad er skrotbilpræmie?

Formålet med denne støtte er at trække de køretøjer tilbage, som bringer trafiksikkerheden i fare, har meget rust og råd, ikke opfylder nutidens emissionskrav eller er i en anden dårlig tilstand. I disse tilfælde kan man få udbetalt en skrotpræmie. Denne udbetaling er også med at til at støtte borgere økonomisk, bl.a. til dem som ønsker at købe et nyt køretøj. Det gør at de både kan komme af med deres gamle køretøj og få tjent nogle penge til et nyt køretøj.

Hvem kan få skrotpræmie?

Du går måske rundt og har et ønske om at skrotte dit køretøj. Spørgsmålet her vil være hvorvidt man selv har mulighed for at benytte sig af denne fordel. Til dig som borger kræves der intet. Enhver hvis køretøj som er egnet til skrot, kan drage fordel af denne skrotpræmieudbetaling. Alt du skal gøre er, at lave en ansøgning og skrotte dit køretøj.

Hvor meget er skrotpræmieudbetalingen på?

Skrotbilpræmien variere fra køretøj til køretøj. Modelåret, mærket og køretøjets funktioner kan ændre præmiesatsen. På nuværende tidspunkt kan der gennem staten betales op til 5.000 kr. Særligt høre præmier gives for dieselbiler med store motorer. Hvis du har et køretøj som opfylder disse betingelser, kan du nyde fordel af skrotpræmieudbetalingen.

Hvordan bliver køretøjet skrottet?

For at skrotte dit køretøj, skal du lave en ansøgning. Regeringen vil herefter modtage og gennemgå din ansøgning. Herefter begynder skrotningen af dit køretøj. Dit køretøjs registrering vil blive slettet og du vil herefter modtage din skrotpræmiebetaling. Når denne proces er færdig, er det ikke længere muligt at gøre brug af dit køretøj i trafikken. Derfor skal du tænke dig godt om, før du skrotter dit køretøj. Når først skrotningen er registreret, er der ingen vej tilbage. Du kan med fordel få hjælp af skrothandlere, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål.